T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARAMAN / MERKEZ - Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi

Durmuş SAYASLAN - Okul Müdürü

12.01.1972 Karaman doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Karaman’da tamamladı. 1997 yılında Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi.

2019 yılında Anadolu Üniversitesi-İktisat Fakültesi-Kamu Yönetimi Bölümünü ‘nü bitirdi. 2019 (Kasım) Necmettin Erbakan Üniversitesi Uzlaştırmacı Eğitimi; 2019 (Aralık) Karaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Bilirkişi Eğitimi kurslarına katılarak belgelerini aldı.

1987-2004 yılları arasında Karaman’ın  çeşitli kulüplerinde ve bölgesel liglerde lisanslı  amatör futbolculuk yaptı. 1998 yılında öğretmenliğe Sarıveliler Yunus Emre Lisesi’nde başladı. Daha sonra sırasıyla Yeşildere Lisesi,  Fatih Lisesi ve Karaman Fen Lisesi’nde  Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı.

 

2007-2014 yılları arasında müdür yardımcılığı 2014-2023 yılları arasında Fatih Anadolu Lisesi’nde  okul müdürü olarak görev yaptı. 02.08.2023 yılında Okulumuz Yunuskent  Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nde okul müdürlüğü görevine başlamıştır. 

 

 “Karaman ve Yöresinden Çocuk Oyunları”, ”Trafikte Çocuk Hikayeleri”,  “Karaman’da  İz Bırakanlar (Renkli Düğmeler)”  adlı eserleri yazdı. Bakanlığımızın çalışması içinde yer alan Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde “Şehrimizi Tanıyalım” adlı kitabın hazırlanması komisyonunda yer aldı. Ayrıca ilimizin şehir dergisi olan “İMARET” dergisinde yazıları yayımlandı. Kamu yarına çalışan İstanbul merkezli Türkiye Beyazay  Derneği’nin Karaman şube 4 yıl süreyle başkanlığını yaptı. Karaman Belediyesi  Kent Konseyi bünyesinde bulunan engelli meclisinde 3 yıl süreyle Meclis Başkanlığı görevinde çeşitli organizasyonlarda ve etkinliklerde bulundu. 2012 yılından bu tarafa   internet üzerinden yayın yapan Web sitelerinde ve yerel gazetelerde farklı konularda yazıları yayımlanmaktadır. 

2017 -2023 yılları arasında çeşitli konuların yer aldığı 5 kez 4006 TUBİTAK projesinin hazırlanması ve uygulanması; 2014-2022 yılları arasında İspanya, İtalya, Bulgaristan koordineli ERASMUS+ Gençlik projelerinin hazırlanması ve uygulanması; 2019-2023 yılları arasında ulusal ve uluslar arası e-Twinnig projelerinin hazırlanması ve uygulanmasında görevler aldı.

Farklı zaman ve sürelerde dernek çalışmalarında bulunmak için Bulgaristan ve Makedonya ülkelerinde; Proje çalışmaları için Hollanda, Avusturya  Belçika, Almanya ve Slovakya ülkelerinde bulunmuştur.

Ayrıca 2015-2020 Eğitim Öğretim yılları arasında ilimizde 14 Anadolu Lisesi’nin bağlı olduğu 4. Eğitim bölgesinin bölge başkanlığını ve koordinatörlüğünü 5 yıl süreyle yürüttü. 

2016’dan başlayarak 4 yıl süreyle Milli Eğitim Müdürlüğü ve   Valilik koordineli   İl  Disiplin Kurulu üyeliğini yaptı. Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü’nde oluşturulan   İl Öğrenci Disiplin Kurulu, Öğrenci Yerleştirme Nakil Komisyon vb. komisyon ve kurullarda çeşitli zamanlarda görevler almıştır. MEB ve Halk Eğitim Merkezleri ve uzaktan eğitim aracılığı ile çok sayıda hizmet içi eğitimleri ve belgeleri bulunmaktadır.

 Evli ve üç çocuk babasıdır.