KARAMAN / MERKEZ - Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi

Nis

Görsel Sanatlar ve Resim dersi öğretmenimiz Fatma ÇAVDAROĞLU'nun emekleri ile ortaya çıkan, öğrencilerimizin güzel çalışmaları.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kapsamında öğrencilerimize günün anlam ve önemini belirten etkinliklerin yanı sıra belgesel izleterek buna dayalı bilgi yarışması yaptık. Bu yarışmaya tüm öğrencilerimiz Kahoot üzerinden katılarak tüm öğrencilerimizin bireysel katılımıyla ilk üç kişiyi ödüllendirdik. Eğlendik, öğrendik ve milli benliğimizi geliştirdik.

Nis

Yunuskent MAEAL Sınıflar Arası Münazara Yarışması heyecanla devam ediyor.

9-A, 10-B, 11-A, 11-C sınıfları yarı finale kalan takımlar oldu.

Ara

"TUBİTAK Bilim Söyleşileri" kapsamında "Hidrojen Enerjisi" temalı söyleşi için Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Uğur ÇEVİK'i okulumuzda ağırladık. Hidrojen Enerjisi'nin otomotiv, sanayii ve evlerde kullanımı; avantaj ve dezavantajları, gelecekteki kullanım alanlarının geliştirilmesine yönelik bilgilendirici bu güzel söyleşi için hocamıza teşekkür ederiz.

Çözünme çökelme tepkimesine örnek;

Sarı çözelti ve çökeleğin oluştuğu deney:

Kurşun nitrat çözeltisi hazırlandı( renksiz)

Potasyum iyodür çözeltisi hazırlandı ( renksiz)

Her iki çözelti karıştırıldığında sarı renkli çözelti ve çökelek oluştu( kurşun iyodür)

Beyaz çözelti ve çökeleğin oluştuğu deney;

Gümüş nitrat çözeltisi ile tuz çözeltisi karıştırıldı her iki çözeltide saydam renkli idi, karıştırıldığında beyaz renkli çözelti ve çökelek ( gümüş klorür) oluştu